Beweeglijk denken ateliers / workshops

Ik ontwikkel en begeleid graag werkplaatsen waarin een groep mensen elkaar rondom een inhoudelijke (organisatie)vraag ontmoet en op zoek gaat naar nieuwe inzichten en perspectieven. Ik breng vraagstukken tot leven met interactieve en beweeglijke oefeningen of specifieke maak-, waarneem- en gespreksopdrachten. Met ‘embodied’ filosofie als uitgangspunt breng ik zintuiglijk denken op gang, waarin deelnemers uit meer bronnen putten dan alleen hun cognitieve vermogen.
Altijd met respect voor de wensen en grenzen van de aanwezigen.
Mijn workshops zijn eerder werkplaatsen waarin ik uitnodig nieuwsgierig te zijn en actief onderzoek te doen in nieuwe ervaringen, (andere) vragen te stellen, grondig te luisteren en dieper door te denken.
Als een choreograaf in de studio met dansers die al makend, bewegend, sprekend en luisterend samen onderzoekt en vormgeeft. 
Ik nodig deelnemers daarin uit om in (ervaring)materiaal te duiken, er iets van te maken, weer afstand te nemen en verder door te werken. Geleid door de eigen fascinatie, dat wat ons bezighoudt.
Ik beschouw organisatie als een (speel)ruimte waarin mensen in diverse constellaties bewegen kunnen, gesprekken en interactie tussen mensen als een dans, mezelf als een choreograaf die een proces ontwikkelt waarin essentie kan oplichten. 

Voorbeelden van wat ik ontwikkelde:
Generatieopstelling in miniconferentie ‘De Goede Voorouder’ over langetermijndenken
– Bewegen als één geheel, op een dag over zelforganisatie voor teams in de zorg
Leiden en volgen voor managers, voor managers in de zorg
Stilstaan en bewegen voorbij de hiërarchie, met Mieke Moor, op een symposium voor begeleidingskunde
– It takes a whole village to raise a child, voor docenten van een ROC over samenwerken in het onderwijs
Zoeken met lef, met Shirine Moerkerken/ Strange
– Vertragen om te versnellen, met Shirine Moerkerken